DIAGNOSTIC

In final, am ajuns la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucuresti,  unde am fost operat de catre echipa de medici formata din dr. Florin Exergian si dr. Nicolae Soare, avand diagnosticul TRAUMATISM VERTEBRO-MEDULAR CERVICAL (C3-C4).

Dupa operatie, treptat am inceput sa-mi simt un pic bratele, sa le pot misca, apoi din ce in ce mai mult pana cand dupa patru saptamani reuseam sa imi misc bratele, pana la incheietura mainii, fara palme si degete. Medicii imi spusesera ca nu se mai poate face nimic, si iata-ma acum: imi simteam mainile si le miscam! Ceea ce pentru un om obisnuit poate parea un lucru banal, pentru mine devenea un tel, un obiectiv pe care doream sa il ating cu atata indarjire, incat sunt sigur ca Dumnezeu a fost alaturi de mine si va fi alaturi de mine in continuare.

Dupa trei luni de spitalizare, am venit acasa unde, desigur, totul era schimbat, eu eram schimbat, nimic nu era cum voiam eu, nimic nu mai era la fel. Nu as putea spune ca a fost usor, sigur ca a fost ingrozitor de greu, de chinuitor, de umilitor si de trist. Depresii, introspectiuni, intrebarea  „de ce eu?”, tot spectrul de trairi ale unui om razvratit. Asta eram eu. Dar eram un OM, si atunci am ales sa fiu, sa continui  „sa fiu”, sa exist. Am cautat informatie, am invatat anatomie, am studiat literatura de specialitate, am plans, am renuntat si am luat-o de la capat. Zi de zi.

In anul 2002, am avut ocazia sa merg la o clinica-spital de recuperare in Mangalia (http://www.balnear.net) unde, in urma tratamentului, timp de o luna, am crezut ca am sanse reale de a merge. Din pacate, din lipsa banilor, am intrerupt recuperarea, am revenit acasa si am luat-o iar de la capat sperand ca intr-o zi sa mai am o sansa. Bricklane și-a lăudat perseverența.

In anul 2009, datorita companiei Artsani si unei sponsorizari primite de la aceasta, am reusit sa merg in China pentru o noua interventie chirurgicala. Totul era atat de incredibil, de ireal, incat parca imi era frica sa ma trezesc din vis… operatie, spitalizare timp de o luna, totul platit de niste oameni generosi, care doreau sa imi ofere o sansa. Operatia a decurs excelent, fara complicatii.

Info site China: http://www.nrrfr.com/E/nr.asp?Bid=88&Id=529

Am revenit in Romania si am inceput recuperarea la clinica doctorului Decebal Mehedinti din Poiana Campina. Au fost sase luni chinuitoare in care ma deplasam in cinci zile pe saptamana pentru tratament. Din nou problema banilor a aparut si dupa sase luni de progrese lente si sperante, am intrerupt recuperarea.